Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

VASTAGBÉLRÁK LIQUID BIOPSZIA

meghatározás a PentaCore laboratóriumban!

2017. október 2-tól elérhető vizsgálat.

Az - áttéteket képező - vastagbéltumorok kezelésében az elmúlt években elterjedőben vannak az úgynevezett személyre szabott, célzott daganatterápiák. Az ilyen típusú onkológia kezelések előtt a daganatszövet genetikai meghatározása szükséges, mivel egyes gyógyszereket csak bizonyos genetikai elváltozások (mutációk) megléte esetén lehet alkalmazni, más terápiáknál ez pont fordítva van, ki kell zárni bizonyos mutációkat azért, hogy az adott célzott daganatterápia alkalmazható legyen.

vastagbeltumor

Vastagbélrákok esetén az ún. tirozin-kináz gátló gyógyszerek esetében a vizsgált gének, amelyekben mutációkat szoktunk meghatározni a következők: KRAS, NRAS, BRAF, (EGFR). Ezeket a géneket áttétes vastagbéltumork esetén általában a műtét során eltávolított szövetből határozzuk meg, ám a folyadék-biopszia egy merőben új, gyorsabb és sokkal korábban is alkalmazható eszközt adott az onkoterápiával foglalkozók kezébe.

A PentaCore Laboratóriumban vastagbélrákok esetében a következő, vérből elvégezhető folyadék-biopsziás meghatározások érhetőek el.

KRAS génmutációk meghatározása vérből: 149.000 Ft
NRAS+BRAF+EGFR S492R mutációk meghatározása vérből: 179.000 Ft

KRAS+NRAS+BRAF+EGFR S492R mutációk meghatározása vérből 229.000 Ft (a két előző meghatározás egyben)

Vizsgált gének, mutációk:

ctKRAS 21 db mutáció (exon 2,3,4)
ctNRAS 18 db mutáció (exon 2,3,4)
ctEGFR 1 db mutáció (exon 12 S492R)
ctBRAF 5 db mutáció a 600-as kodonon (exon 15)

A PentaCore Laboratóriumban történő mintavétel után a meghatározást és a kiértékelést maximum 5 munkanapon belül elkészítjük.

Kérjük konzultáljon kezelőorvosával, onkológusával, hogy az adott esetben mely vizsgálat javasolt, melynek van gyakorlati haszna.


Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

  • Minta genetika Ár: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz