TUMORMARKEREK

vizsgálata vérből a PentaCore Laboratóriumban

Laboratóriumunk tumormarkerek vizsgálatának széles skáláját kínálja Ügyfeleinek. Ezen meghatározások segítséget nyújthatnak számos daganatos állapot diagnózisához, illetve a betegség monítorozásához férfiakban és nőkben. Fő indikációja a vizsgálatnak a daganatos kezelés megkezdése előtti vizsgálat és a kezelés után az állapot követése.

Ezen, perifériás vérből (vérvétel után) végrehajtott vizsgálatok nem egyeznek meg a patológiai intézetek által, beküldött szövetmintából végzett ún. szövettani (hisztológiai) vizsgálattal. A szövettani vizsgálat során a páciensből kivett szövetdarab kerül vizsgálatra, így a vizsgálat eredménye az, hogy a beküldött szövetminta tartalmaz-e rákos elváltozást mutató sejteket vagy sem. Azaz, ebben az esetben a daganat szemmel / mikroszkóppal látható.

A vérből végrehajtható tumor marker nevezetű vizsgálatcsoport nem közvetlenül a daganatot teszi láthatóvá, hanem az azáltal esetlegesen termelt anyagok mennyiségét méri. Ezáltal segítséget nyújthat számos daganatos állapot diagnózisához, illetve a betegség monitorozásához férfiakban és nőkben. A vizsgálat fő javallata a daganatos kezelés megkezdése előtti mérés, majd a kezelés után az állapot követése.

A különböző, szérumból meghatározható tumormarkerek specifikussága:

AFP  - hererák, májrák
Carcino-embrionális antigén (CEA) - kolorektális rák, mellrák
CA 15-3 - mellrák
CA 19-9 - hasnyálmirigy rák, epehólyag rák
CA 72-4 - gyomorrák, petefészek
CA 125 + HE4 együtt és ROMA index - petefészekrák rizikó
Cyfra 21-1 - tüdőrák
Human Chorio-Gonadotropin (beta hCG) - here rák, trofoblaszt rák
Neuron specifikus enoláz (NSE) - tüdőrák (SCLC), neuroendokrin daganatok
Prostata specifikus antigén (PSA) totál és szabad (fPSA) - prosztatarák
S100 protein - melanoma
TPA - Szöveti polipeptid antigén tumormarker - hólyag- és tüdőrák

 

A tumormarkerek egyenként, illetve kedvezményes áru csomagban is megrendelhetőek laboratóriumunkban, aktuális árakért kérjük keresse árlistánkat

A vérből kimutatható tumor marker fehérjék – melyek rákos állapotban emelkedettek lehetnek – mennyisége nem ad mindig egyértelmű eredményt. A vizsgálat negatív eredménye (a fehérjék vérben mért koncentrációja a normál tartományban van) nem jelent biztosan daganatmentes állapotot, minthogy a pozitív eredmény sem jelent feltétlenül daganatos betegséget. Pozitív esetben csak további vizsgálatokkal dönthető el, hogy van-e valóban daganatos elváltozás. Felhívjuk figyelmét, hogy az elvégzett vizsgálatok nem adnak diagnózist, az eredmények kiértékelése, a diagnózis felállítása az Ön kezelőorvosának feladata.

Hogyan történik a vizsgálat? Érdeklődőink a laboratórium bejelentkezési felületein (ingyenes zöldszámon, weben, email-ben, személyesen) előzetesen egyeztetett időpontra érkeznek.Az adminisztráció után megtörténik a biológiai minta levétele, melyet a szolgáltatást igénybe vevő kérésének megfelelő módon továbbítunk a részére vagy egy ő általa meghatalmazott személy részére.

A vizsgálatokért a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával van lehetőség fizetni, egészségpénztári kártyával közvetlenül nem tudják kiegyenlíteni a szolgáltatást, ám a szerződött egészségpénztárak a vizsgálat árát teljes egészben utólag, adott egészségpénztárnak kiállított számla alapján megtérítik.

Aktuálisan elérhető vizsgálataink felsorolását itt találja.

Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

 
Vissza a vizsgálatokhoz