Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

ThyroCan© - MENJEN BIZTOSRA!

Pajzsmirigy göbök genetikai vizsgálata a PentaCore Laboratóriumban - ÚJDONSÁG

A mai korszerű diagnosztikai eszközökkel a lakosság jelentős részében lehet kimutatni kisebb-nagyobb göböket a pajzsmirigyben. Az ún. „hideg” pajzsmirigy göbök (olyan göbök, amelyek izotópot nem dúsítanak) 5-10%-ában lehet daganatos elváltozást találni az idő múlásával. 

A kérdés az, hogy mely pajzsmirigy göbök válnak tumorossá?

ThyroCan woman

A ThyroCan© pajzsmirigy mintából vizsgál olyan genetikai eltéréseket, amelyek szerepet játszhatnak a tumoros folyamatok kialakulásában, így a rutin citológiai eredményt kiegészítve segíthet a rákos elfajulás korai felismerésében.

A ThyroCan© vizsgálat, amely a pajzsmirigy göbök nemzetközileg elfogadott molekuláris analízisének sorába illeszkedik, 23 gén 357 eltérését (!) analizálja egyszerre, és ez alapján 80% feletti pontossággal tudja megbecsülni a rákos folyamat kialakulásának valószínűségét.

Amennyiben pajzsmirigygöb tumorrá alakulásának kockázata nagy, a göb műtéti eltávolítása javasolt, és így biztonsággal megelőzhető a daganat későbbi megjelenése. Ez esetben a kérdéses pajzsmirigy göbből egy vékony tűvel mintát vesznek (ez az ún. vékonytű biopszia vagy FNAB) és ezt a kis mennyiségű mintát egy speciális mintavételi csőbe helyezik és azt Laboratóriumunk a legmodernebb genetikai eszközökkel megvizsgálja.

A vizsgálat abban az esetben is segítséget nyújt, ha a daganat már kialakult, ugyanis kezelés mikéntjéhez ad hasznos információt (milyen műtét történjen, milyen utókezelés legyen, stb.). Ilyenkor az eltávolított daganatszövetre van szükség a vizsgálathoz, amelyeket a patológiai intézetek őriznek viaszba ágyazva (ezek az ún. parafinba ágyazott szövetblokkok, vagy FFPE blokkok). Ezt a blokkot kell eljuttatni a Laboratóriumba, ahol egy mádoslagos patológusi kiértékelés után a teljes ThyroCan© genetikai vizsgálatot elvégezzük rajta.

Ezen genetikai panel vizsgálatára Magyarországon kizárólag a PentaCore Laboratóriumban van lehetőség.

A témában ajánljuk a webbeteg.hu oldalon kollégánktól, Dr. Tobiás Bálinttól korábban megjelent cikket: "Szerzett génhibák a pajzsmirigy daganatok hátterében".

A ThyroCan© tesztet, a pajzsmirigy göbök genetikai vizsgálatát a PentaCore Laboratórium szolgáltatja.
A mintabeküldéssel, mintavételi kittel és mintavétellel kapcsolatban kérjük, keresse kollégáinkat, illetve konzultáljon kezelőorvosával,

ThyroCan szalag es zoldszam

A ThyroCan© vizsgálatot 2017. októbertől vezettük be. Érvényes bevezető ára vékonytű biopsziás (FNAB) mintából ezen az oldalunkon érhető el, ez abban az esetben érvényes, ha már a levett mintát juttatják el a Laboratóriumba. Kérjük, hogy 1 hónapnál nem régebbi pajzsmirigy citológiai vizsgálat eredményét juttassák el a Laboratóriumba.

Amennyiben Önnek a pajzsmirigy göbét már pl. ultrahanggal diagnosztizálták, de "szúrásos" mintavétel még nem történt vagy nincsen 1 hónapnál frissebb citológiai eredménye a pajzsmirigy göbből, úgy mintavétel és citológiai vizsgálat is szükséges. A vékonytű biopszia mintavétel ("pajzsmirigy szúrás") és a kiemelten rövid idejű citológiai vizsgálat ára további költséget jelent a mintavevő hely árlistája szerint (ez 2018. decemberében 30.000 Ft). A mintavételt az Istenhegyi Klinikával együttműködve rövid határidővel végezzük, a vizsgálat megszervezése nálunk, a PentaCore Laborban történik, így kérjük, amennyiben időpontot kérne mintavételre vagy érdekli a ThyroCan© vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számunkat, vagy érdeklődjön online, munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére!

Már meglevő tumorok esetében a ThyroCan© vizsgálat 2018. októbertől érvényes ára sebészeti minta (FFPE blokk) mintából 149.000 Ft - amennyiben szükséges, akkor a mintát örző patológiai intézettől való blokk kikérésben tudunk segítséget nyújtani.

Szakmai érdeklődők (endokrinológus, sebész, belgyógyász kollégák) ide kattintva tudnak regisztrálni naprakész ThyroCan© információk elérésre.

  • ThyreonTMÁr: Ft
  • Thyreon PredictTMÁr: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz