Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

PCA3

prosztatarák diagnosztika

A prosztatarák a férfiak negyedik leggyakrabban előforduló rosszindulatú elváltozása hazánkban, évente átlagban 2400 új beteget diagnosztizálnak, és évente 1400-an halnak meg ebben a betegségben.

A jelenlegi gyakorlat az, hogy egy a vérből mérhető prosztata specifikus fehérje (PSA) és prosztata tapintással történő vizsgálata (rectalis digitalis vizsgálat, RDV) alapján döntenek a prosztatából történő szövetmintavétel (biopszia) elvégzéséről. Az elvégzett prosztata biopsziák kb. 23%-ában igazolódik a prosztatarák. Ez sajnálatos módon azt jelenti, hogy az elvégzett biopsziák közel 77%-a felesleges beavatkozás, amely jelentős többletköltsége mellett kellemetlenségnek és komplikációknak teszi ki a betegeket. A PCA3 vizsgálat elvégzésével Önnek lehetősége van ezen az arányon (23%) lényegesen javítani (80%). Negatív eredmény esetén akár el is kerülheti a felesleges biopsziával járó kellemetlenséget, fájdalmat illetve komplikációkat, pozitív eredmény esetén a biopszia ugyan nem kerülhető el, de négyszer nagyobb az esélye, hogy nem felesleges.

A PCA3 gén kizárólag prosztata szövetben mutatható ki. Tumoros elfajulás esetén a prosztata sejtek 60-100x több PCA3 mRNS-t termelnek, mint a normál sejtek. A Gen-Probe PROGENSA™ PCA3 teszt egy magas specificitású molekuláris biológiai teszt, mely a PCA3 gén pontos mennyiségi meghatározását teszi lehetővé – az egyébként is indokolt – RDV-t követő első vizeletmintából. A teszt eredménye az ún. PCA3-érték, mely közel 80%-os biztonsággal jelzi előre a prosztata daganatot.

Általában 45 év felett a férfiaknak javasolt évente PSA (fPSA) szintet mérni. (Ha a családban volt prosztata rákos megbetegedés, indokolt lehet akár már 30-35 éves kortól is.) Amennyiben a vizsgálat pozitív eredménnyel zárul kérje a PCA3 vizsgálat elvégzését.

A PCA3 meghatározáshoz válassza az Ön számára legkényelmesebb módot:

  • Keresse fel urológusát és kérje a PCA3 vizsgálatot, ha van mintaszállító csöve ő intézi a továbbiakat, Önnek további teendője nincs. Ha urológusának nincs mintaszállító csöve, jelezze nekünk és eljuttatjuk az Ön vagy az urológusa címére. (Térítésmentesen biztosítjuk, 48 órán belül.)
  • Ha urológusánál nincs lehetősége elvégeztetni a mintavételt és nincs ideje vagy nem akar mást keresni, a PentaCore Laboratóriumban is elvégeztetheti előre egyeztetett időpontban.
  • A pontos mintavételi, tárolási és szállítási utasítások megtalálhatók a lenti dokumentumok között.


Professzionális ajánlat

Megkérem a jelenleg elérhető legspecifikusabb prosztatarák kimutatást, a PCA3 meghatározást ügyfelei részére biztosítani kívánó urológus, onkológus, belgyógyász kollégákat, hogy érdeklődésüket számunkra jelezzék, részükre Partneri együttműködési ajánlatot kínálunk. (Részletekről a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöld számunkon érdeklődhet.) További információt (angol nyelven) a www.pca3.org oldalon találhat, illetve a kapcsolódó dokumentumokban:

Videó a prosztatarák szűrés fontosságáról:

A prosztatarák korunk egyik népbetegsége, cikk a portfolio.hu oldalon.

  • PCA3TMÁr: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz