Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

MELANOMA LIQUID BIOPSZIA

meghatározás a PentaCore laboratóriumban!

2017. október 2-tól elérhető vizsgálat.

Az bőrrákok vagy más néven melanómák kezelésében az elmúlt években elterjedőben vannak az úgynevezett személyre szabott, célzott daganatterápiák. Az ilyen típusú onkológia kezelések előtt a daganatszövet genetikai meghatározása szükséges, mivel egyes gyógyszereket csak bizonyos genetikai elváltozások (mutációk) megléte esetén lehet alkalmazni, más terápiáknál ez pont fordítva van, ki kell zárni bizonyos mutációkat azért, hogy az adott célzott daganatterápia alkalmazható legyen.

melanoma

Melanómák esetéban az ún. BRAF gátló gyógyszerek használata előtt a vizsgált gén a BRAF, amelyben mutációkat szoktak meghatározni. Ezt a gént általában a műtét során eltávolított szövetből határozzuk meg, ám a folyadék-biopszia egy merőben új, gyorsabb és sokkal korábban is alkalmazható eszközt adott az onkoterápiával foglalkozók kezébe.

A PentaCore Laboratóriumban melanómák esetében a következő, vérből elvégezhető folyadék-biopsziás meghatározások érhetőek el.

BRAF génmutációk meghatározása vérből: 149.000 Ft

Vizsgált gének, mutációk:

ctBRAF 5 db mutáció a 600-as kodonon (exon 15)

A PentaCore Laboratóriumban történő mintavétel után a meghatározást és a kiértékelést maximum 5 munkanapon belül elkészítjük.

Kérjük konzultáljon kezelőorvosával, onkológusával, hogy az adott esetben mely vizsgálat javasolt, melynek van gyakorlati haszna.


Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

  • Minta genetika Ár: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz