Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

MELANOMA tumorszövet genetikai vizsgálata

célzott tumorterápiás kezeléshez

A melanoma a bőrben található melanocita sejtekből (ezek a bőrben található, barnás színű pigmentet termelő sejtek) kiinduló rosszindulatú daganat. A betegség kezelésében a BRAF nevű onkogén célzására van lehetőség. A gyógyszer megszakítja a sejtek túlélését biztosító BRAF/MEK/ERK szignálutat a BRAF és a MEK komponensek között, ezáltal aktiválva a programozott sejthalál folyamatát a daganatsejtekben. Ehhez a hatáshoz azonban egy génhiba megléte szükséges a BRAF génben. A terápia sikerességét befolyásolja az NRAS gén státusza is, ha az NRAS génben azt aktiváló hiba található, a daganatsejtek kivédhetik a BRAF-gátló kezelést. A laboratóriumunkban elérhető vizsgálat során a BRAF és az NRAS gén azon régióit vizsgáljuk, melyekről ismert, hogy befolyásolják a terápiára adott válaszreakciót (BRAF exon 15 illetve NRAS exon 2, 3 ,4).

A vizsgálatot már kialakult tumor szövetéből (sebészi minta, amelyet a patológiákon tárolnak) végezzük el, mivel minden daganat egyedi, egymástól eltérő genetikai mintázatot tartalmaz.

A TUMORGENETIKA oldalunkon bővebb informcáiót találhatnak a fenti vizsgálatról is.

Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

  • Minta genetika Ár: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz