Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

KARIOTIPIZÁLÁS hagyományos módon,

festéssel, a PentaCore laboratóriumban!

Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy 2018. áprilisától a PentaCore Laboratóriumban működik Papp Zoltán professzor úr szakmai felügyeletével a korábban a Semmelweis Egyetem I.st Nőgyógyászati Klinikáján, majd a Maternity magánklinikán működő nagy hagyományokkal és igen mély szakmai tapasztalatokkal bíró citogenetikai laboratórium. A változatlan személyi állománnyal és jelentősen kibővített eszközrendszerrel megtámogatott laboratórium célja a továbbiakban is kiemelkedően magas szakmai színvonalú és megbízhatóságú hagyományos kariotipizálás elvégzése perifériás vérből, amnionfolyadékból és chorion-boholy mintából egyaránt.  Kollégáink több, mint 30 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek a citogenetika terén. A szolgáltatással állunk szerződött partnereink és pácienseink rendelkezésére.

A kariotipizálás a kromoszómák mennyiségbeli eltéréseit, illetve kromoszatöréseket, áthelyeződéseket vizsgálja.Klasszikus felhasználási lehetőségeken túl fontos eszköze a habituális vetélések, illetve a meddőségi kivizsgálásoknak is.

A vizsgálatot perifériás vérből végezzük el. Az így nyert sejteket néhány napig tenyésztjük, és ezután speciális festéssel mikroszkóp alatt vizsgáljuk a kromoszómákat. A különböző kromoszómák méretük, alakjuk és keresztcsíkos festődésük alapján különíthetőek el. Az ún. Giemsa festéssel végzett hagyományos kariotipizálás az esetleges inszerciókat, deléciókat vagy transzlokációkat 1.000 kilobázis (1 MB) mérettől mutatja ki.

Fontos eszköz a meddőségi, IVF-kivizsgálási panelekben, amikor azt szükséges kizárni, hogy a meddőség hátterében kromoszóma-szerkezeti eltérések vannak. Férfiak esetében a meddőségi kivizsgálásoknak ajánlott az Y-kromoszóma mikrodelécióinak a vizsgálata is, amelyet a hagyományos kariotipizálás nem vizsgál.

chromosomes

 

Laboratórimunkban a perifériás vérből történő hagyományos kariotipizálás genetikai tanácsadással egybekötve is igénybe vehető, átfutási ideje 2 hét.

 

Magzatvízből vagy chorionboholy mintából történő kariotipzálással kapcsolatban kérjük keresse meg kollégáinkat.

A nem-invazív magzati kromoszóma-rendellenességeket (NIPT) szűrő tesztekhez kapcsolódó genetikai tanácsadások során sokszor felmerült az igény egy átfogó, magyar nyelvű, közérthető szakmai tájékoztatóra a nemi kromoszóma-rendellenességek témakörében. A PentaCore Labor munkatársai erre reagálva a legfrissebb nemzetközi publikációk alapján összeállították az alábbi információs anyagot, amelyhez az érdeklődők most szabadon és ingyenesen hozzáférhetnek az alábbi linkre kattintva.

A fenti vizsgálat áráról ezen a oldalunkon tájékozódhat.

Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

  • Minta genetika Ár: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz