Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

Professzor Lakatos Péter, a PentaCore Laboratórium orvosigazgatója közösen adott interjút koronavírus elleni antitestek témában Boldogkői Zsolttal, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanárával az Index hírportálnak.

A beszélgetés során több, a koronavírus elleni védettséget érintő kérdésről is szó esett. 

Lakatos professzor elmondta a hírportálnak, hogy milyen fontos a fertőzés és az oltás utáni védettségi szint mérés, továbbá, hogy a koronavírus tüskefehérje ellen termelődő antitestet érdemes megvizsgáltatni:

Rengetegen a vírus tüskefehérjéje vagy S-proteinje ellen termelődő antitestszintet méretik az ELISA-teszttel. Tavaly még sokan vásárolták a gyógyszertárban pár ezer forintért kapható, otthon is elvégezhető, IgG- és IgM-szintet mérő teszteket. Az IgM-teszt azt mutatja, van-e aktív fertőzés, az IgG-teszt pedig azt, hogy lezajlott-e fertőzés, ám meglehetősen pontatlanok. Azt gondolom, hogy az a döntő, hogy a tüskefehérje ellen milyen mennyiségben termelődött antitest a szervezetünkben.”

Lakatos Péter és Boldogkői Zsolt kitérnek továbbá az N-fehérje vizsgálatára, a T-sejtes immunitásra, beszélgettek egy országos ellenanyag felmérés lehetőségéről és a második körös oltásokról is.

Az interjút az alábbi linken tekintheti meg:

https://index.hu/gazdasag/2021/05/13/covid-antitest-teszt-boldogkoi-lakatos/?fbclid=IwAR0iANJ0FY5eBFLOJmCfQq6KW1kDuPD3piuti4DEvWLQNdpz_VPuwQQdigA