Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

ELISA Immunvizsgálatok antitestek meghatározásához

Az enzimhez kapcsolt immunszorbens vizsgálat (ELISA) egy immunológiai vizsgálat, amelyet általában antitestek, antigének (kémiailag fehérjék és glikoproteinek) biológiai mintákban történő kvantitatív (számmal és mértékegységgel kifejezett) mérésére alkalmaznak.

A különböző típusú ELISA tesztekkel megállapított negatív és pozitív kvantitatív értéktartományok (számértékek és mértékegységek) módszerenként eltérhetnek. Egy adott eredmény értelmezése csak a módszer és a referenciatartomány ismeretében lehet szakmailag mérvadó.

 

ELISA Immunvizsgálat a PentaCore Laboratóriumban a SARS-CoV-2 tüskefehérje elleni antitestek kvantitatív meghatározására

A PentaCore Laboratóriumban a SARS-COV-2 koronavírus tüskefehérje (Spike protein, azaz S-fehérje) receptorkötő doménja (RBD) ellen termelődött ellenanyag jelenlétét vizsgáljuk ELISA módszerrel, nagy teljesítményű Roche Elecsys laboratóriumi automatán.

Az Anti-SARS-COV-2 S (RBD) ellenanyag teszt alkalmas a jelenleg ismert COVID-19 vakcinákkal oltott és/vagy a fertőzésen átesett személyek által termelt neutralizáló ellenanyagok vizsgálatára.

A PentaCore Laboratórium által végzett vizsgálati módszer és annak eredménye orvosbiológiai szempontból releváns és egyben teljesíti a hatóságok által támasztott követelményeket is.

 

A koronavírus ellenanyag leleteinken található értékek és azok értelmezése

Az általunk alkalmazott ELISA vizsgálat értéktartományához tartozó mértékegység az U/ml, angolul „Units per millilitre” vagyis „egység per milliliter”, amely egy nemzetközileg megállapított és elfogadott mértékegység a módszerrel történő ellenanyagszint mennyiségének meghatározására.

 

<0,8 U/ml Negatív

Jelentése: kisebb, mint 0,8 U/ml

0,8 U/ml érték alatt NEGATÍV a vizsgálat eredménye. Koronavírus elleni ellenanyagot nem detektáltunk a vizsgált mintában.

 

>=0,8 Pozitív

Jelentése: nagyobb vagy egyenlő 0,8 U/ml-rel

0,8 U/ml értéken és felette POZITÍV az eredmény. Koronavírus elleni ellenanyagot detektáltunk a vizsgált mintában, amelynek nagyságát egy számérték jelzi a mértékegység előtt.

 

Az ellenanyagszint nagyságát több egészségügyi és biológiai tényező befolyásolja, ezért kérjük, keresse fel háziorvosát/kezelőorvosát az ellenanyagszint vizsgálati eredményének további értelmezéséhez.

 

A koronavírus vizsgálataink részletes leírása a https://www.pentacorelab.hu/genetika-arlista oldalon található.

A vizsgálatokra bejelentkezni a 06-80-69-69-69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet.

Koronavírus tesztekhez tartozó mintavételi napjaink: kedd és csütörtök