Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

 PentaCore Laboratórium teljes sikerrel vett részt a WHO (World Health Organization) által szervezett globális laboratóriumi jártassági vizsgálaton*, amely a SARS-CoV-2 vírus PCR-rel történő kimutatására irányult.

A körkontroll vizsgálat során olyan SARS-CoV2 koronavírus mintákat dolgoztunk fel, amelyek teszt eredményeit csak a szervezők (ez esetben a WHO) ismerték. Az ismeretlen koronavírus mintákkal a páciens mintákhoz hasonlóan jártunk el, és a laboratóriumunkban alkalmazott qPCR módszerrel vizsgáltuk őket.

Büszkén újságoljuk Önöknek is a hírt, hogy a PentaCore koronavírus laborjában meghatározott SARS-COV-2 vírus eredmények 100%-ban megegyeznek a WHO által elvárt adatokkal.**

Az NNK által is akkreditált koronavírus PCR laboratóriumunk emellett természetesen a hazai minőségértékeléseken is folyamatosan részt vesz.

A PentaCore vezetőségének és munkatársainak alapvető célkitűzése, hogy a hatósági és a nemzetközi szakmai elvárásoknak is eleget tevő, magas minőségi szintű laboratóriumi szolgáltatásokat nyújtson.

Az új koronavírus genetikai anyagának direkt kimutatása orrgarat mintából, molekuláris biológiai meghatározással (PCR), szakszerű mintavétellel elérhető a PentaCore Laboratóriumban.

A koronavírus vizsgálataink részletes leírása a https://www.pentacorelab.hu/genetika-arlista oldalon található.

A vizsgálatokra bejelentkezni a 06-80-69-69-69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet.

Koronavírus tesztekhez tartozó mintavételi napjaink: kedd és csütörtök

* Laboratóriumi jártassági vizsgálat: egy laboratórium vizsgálatra való felkészültségének, jártasságának meghatározása laboratóriumi összehasonlító vizsgálat útján.

**Interim Report for the 2020 WHO International PTP for the Detection of SARS-CoV-2 by PCR (20210319)