Ezúton tájékoztatjuk kedves pácienseinket és partnereinket, hogy a korábbi hírünknek megfelelően habár a klinikai mintavétel szünetel, laboratóriumunk továbbra is működik. A COVID-19 járvány harmadik hulláma újabb korlátozásokat vont maga után, amely miatt sérülhet laboratóriumunk beszállítói lánca. Ez csúszást okozhatnak a rutinszerűen működő laboratóriumi folyamatainkban, így például meghosszabbodhat egyes vizsgálatok leletátfordulási ideje is.

Szeretnénk Önöket biztosítani arról, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a páciensek valamint partnereink kiszolgálása gördülékenyen és a megszokott magas minőségben történjen, ám az esetleges fennakadások miatt kérjük megértésüket, és türelmüket.

Kérjük, figyeljék híreinket a https://www.pentacorelab.hu/hirek oldalon a további és folyamatos tájékoztatásért!

A PentaCore Laboratóriumban elérhető a SARS-COV-2 koronavírus tüskefehérje (S) receptorkötő doménja (RBD) ellen termelődött ellenanyag vizsgálata, az analízis ELISA módszerrel Roche nagylaboratóriumi rendszeren történik.

Az RBD ELISA teszt különlegessége, hogy nem csak a már fertőzésen átesett személyek ellenanyag szintjét képes detektálni. Ez a teszt alkalmas a koronavírus ellen beadott mRNS alapú oltások (mint például a Pfizer vagy a Moderna ) által kiváltott immunválasz során termelt specifikus ellenanyagok detektálására is, amelyeket a hagyományos módszerek nem tudnak kimutatni.

Az RBD ELISA teszt így alkalmas az összes típusú oltás utáni-, és a fertőzésen átesett személyek ellenanyag szintjének vizsgálatára is.

Továbbá a SARS-CoV-2 vírus ellen a szervezetben termelődő IgM és IgG ellenanyagok kimutatása (Abbott laboratóriumi rendszeren) is kérhető laboratóriumunkban, amely a fertőzésen átesett személyek vizsgálatára alkalmas.

Az új koronavírus ellen termelt antitestek detektálására és a koronavírus jelenlétének kimutatására alkalmas PCR tesztek több kombinációban is elérhetőek laboratóriumunkban:

  • Covid-19 IgG+IgM + RBD-Ab szerológia csomag
  • PentaCombo3 - PCR + IgG+IgM + RBD-Ab szerológia csomag

 Az 1 munkanapon belül elkészült eredményeket az EESZT rendszerébe is feltöltjük, ahonnan bármikor elérhető ügyfélkapu regisztrációval.

 Részletes csomagleírást és árlistánkat a https://www.pentacorelab.hu/genetika-arlista oldalon találják.

 A COVID-19 koronavírus vizsgálatokra keddi és csütörtöki napokra lehet bejelentkezni.