A PentaCore Laboratóriumban elérhető a COVID-19 koronavírus elleni védettségi szintet mérő RBD (receptor binding domain – receptorkötő hely) ELISA (enzimhez kötött immunszorbens vizsgálat) ellenanyag vizsgálat Roche nagylaboratóriumi rendszeren.

Fontos tudni, hogy az új koronavírus ellen kifejlesztett vakcinák egy része (mRNS alapú oltások) nem a hagyományos módon (például legyengített vírus vakcina) érik el, hogy a szervezetben kialakuljon a védettség a vírus ellen. Az mRNS alapú oltásoknál a bevitt mRNS szekvencia kódolja a vírus egy specifikus fehérjéjét. Ez ellen a szervezetben egy fajta specifikus ellenanyag fog termelődni. Ez az ellenanyag különbözik azoktól az antitestektől, amelyek akkor termelődnek, amikor valaki átesik a fertőzésen. Továbbá azoktól is, amelyek a hagyományos típusú oltás után alakulnak ki, mivel ezek az oltások többféle vírus fehérjét is tartalmazhatnak. Fontos kihangsúlyozni, hogy az oltások lényege, hogy a szervezet olyan ellenanyagokat termeljen, amely a (korona)vírusra specifikusak. Továbbá fontos, hogy legyen egy, a későbbiekben védettséget jelentő, immunreakció a betegség tüneteinek elszenvedése nélkül.

- Az RBD ELISA teszt különlegessége, hogy nem csak a már fertőzésen átesett személyek ellenanyag szintjét képes detektálni. Ez a teszt alkalmas a koronavírus ellen beadott mRNS alapú oltások (mint például a Pfizer vagy a Moderna oltásai) által kiváltott immunválasz során termelt specifikus ellenanyagok detektálására is, amelyeket a hagyományos módszerek nem tudnak kimutatni.

A COVID RBD ELISA vizsgálat hatósági ára: 11.000 Ft.

 

Az 1 munkanapon belül elkészült eredményt az EESZT elektronikus rendszerbe is feltöltjük.

Részletes csomag leírást és árlistánkat a https://www.pentacorelab.hu/genetika-arlista oldalon találják.