Szükségem van-e orvosi beutalóra?
Laboratóriumunkban a vér- és vizeletvizsgálatok elvégzéséhez nincs szükség orvosi beutalóra. Az Ön vagy kezelőorvosa kérésének megfelelő laborvizsgálatokat végezzük el. 

Kell-e várakoznom?
Abban az esetben, ha telefonon vagy emailben időpontot foglal laboratóriumunkban egyáltalán nem kell várakoznia. Ha nem előre egyeztetett időpontra érkezik, akkor a várakozási idő általában kevesebb, mint 20 perc. 

Mikorra kapom meg az elvégzett laborvizsgálat eredményét?
A rutin laboratóriumi vizsgálatok, hormon és tumormarker meghatározások eredményét a következő munkanap délutánján tudjuk elküldeni emailben vagy levélben. Egyes molekuláris biológiai vizsgálatokat (HCV, HBV meghatározások, thrombophilia vizsgálatok) a laboratórium hetente egy alkalommal végzi. A szerológiai tesztek leletátfordulási ideje általában 2-3 hét. 

Mennyi időt vesz igénybe a laborvizsgálat?
Egy ügyfél maximum 20 percet tölt el laboratóriumunkban. Ezalatt kitölt egy adatlapot, megtörténik a mintavétel és a vizsgálat költségének rendezése. 

Éhgyomorra kell-e érkeznem a vérvételre?
Abban az esetben, ha vércukor és koleszterin szintet vagy a májenzimek (GOT, GPT, GGT) mennyiségét szeretné meghatároztatni, akkor éhgyomorra kell érkezni lehetőleg a reggeli órákban. A különböző hormon vizsgálatok vagy tumormarkerek esetén nem szükséges az éhgyomri vérvétel. 

Mi a különbség a vérkép és a nagyrutin laborvizsgálatok között?
Vérkép vizsgálatakor a vér alakos elemeinek mennyiségi és minőségi meghatározása történik (vörösvértest szám, hematocrit, hemoglobin, fehérvérsejtek száma, típusai és alcsoportjai, különböző számolt paraméterek, összesen 25 paraméter) a nagyrutin laborvizsgálat a vérkép meghatározása mellett, vizelet, koleszterin, vércukor, ionok, máj és vesefunkció vizsgálatát is tartalmazza. 

A ciklus mely napján kell a női nemi hormon vizsgálatokat elvégeztetni?
A prolaktin, tesztoszteron, inhibin, anti-müllerian hormonok meghatározása ciklustól független, bármikor elvégezhető. Az LH és FSH hormonok laborvizsgálatát a menstruatio alatt (2.-5. nap között) kell elvégezni. A progeszteron meghatározása klasszikusan az ovulatio utáni 5.-7.-9. nap történik (3 minta levétel). Ha a ciklusban egyszer szükséges a progeszteron szint mérése, akkor a vérvétel valamikor az ovulatiot követő 6.-8. napok közé essen. Azaz szabályos 28 napos ciklus esetén: 19.-21.-23. (3 minta) vagy 20.-22. napok között egyszer. Ha eltérő ciklusa van, akkor +/- annyi nap, amennyi a különbség. 

Fizethetek-e bankkártyával?
Igen, laboratóriumunkban van lehetőség bankkártyával történő fizetésre. 

A honlapon feltüntettek vizsgálati díjak valós, érvényes árak?
Igen, a laboratórium honlapján a letölthető pdf dokumentumban feltüntetett árak mindig az aktuális vizsgálati díjak.Letölthető itt. Laboratóriumunkban a minimális megrendelési érték, tehát a fizetendő összeg 2.500 Ft. 

A vérvételért, mintakezelésért számítanak fel extra költséget?
Nem a mintvételért, mintakezelésért nem számítunk fel plussz költséget. A vizsgálatok ára minden szakmailag szükséges eszköz és eljárás költségét magában foglalja a mintavételtől a lelet elküldéséig. 

Fizethetek-e magán egészségpénztári kártyával?
Laboratóriumunkban közvetlen egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges. Azonban vannak szerződött egészségpénztári partnereink, melyek listáját megtalálja honlapunkon. Az egészségpénztárak részére számlát tudunk kiállítani a vizsgálat költségéről, melyet utólag benyújtva elszámolhat velük. A vizsgálat teljes költségét a szerződött pénztárak utólag visszatérítik. Kérjük, hogy egészségpénztári számla kérése esetén hozzák magukkal tagkódjukat (pénztári azonosítójukat). 

Parkolási lehetőség van a környéken?
Igen, a Korányi Sándor utcában (az I. sz Belgyógyászati Klinika előtt) illetve a Természettudományi múzeum parolójában is inyenesen lehet parkolni. Kérjük figyeljék a megállni tilos (Korányi S. utcában, az Üllői útról bekanyarodva a jobb oldalon a zebráig) illetve a taximegálló jelzéseket!