"amikor a tumorszöveti mintavétel nem egy opció"

Áttörés a daganatok vizsgálatában! A PentaCore Laboratórium 2017. októberében, hazánkban elsőként, forradalmi vizsgálatot vezet be a tumorok rutinszerűen elérhető genetikai vizsgálatára, amelyhez nem szükséges magából a tumor(szövet)ből mintát venni, hanem egy egyszerű vérvétel is elegendő. És ez jelentősen megváltoztathatja a kezelést, illetve annak eredményességét.

Nem olyan régóta ismert, hogy a tumorokból a véráramba is kerülnek sejtek illetve DNS darabok, ami a mai korszerű technológiával már diagnosztikai szinten is használható a tumorok előrehaladásának, kiújulásának vagy akár gyógyszer érzékenységének a meghatározására - egyszerűen vérvételből.

 Az új technológia elnevezése az angol "liquid biopsy" után a folyadék-biopszia, és nem jelent mást, mint a jelenleg elérhető legmodernebb és legérzékenyebb laboratóriumi technológiával már a vérből való rák mutáció meghatározást. Biztosak vagyunk benne, hogy a folyadék-biopszia rövid időn belül gyökeresen megváltoztatja a tumorterápiát és diagnosztikát, hiszen egy korlátlanul elérhető, naprakész mintából dolgozik, így a kapott eredmény mindig az adott pillanatot mutatja és nem hetekkel vagy hónapokkal megelőzőt, amikor az adott tumor esetleg teljesen már genetikai profilt mutatott.

Részleteket ezen az oldalunkon találhatnak.

liquid biopszia2