Felhívjuk figyelmüket, hogy a PentaCore Lab Kft. PentaCore laboratóriumának vizsgálatait és szolgáltatásait átmenetileg szüneteltetjük! A szüneteltetés nem érinti a Panorama, Horizon, Vistara és "Signatera követő" vizsgálatokat, azokra bejelentkezni továbbra is a 06 80 69 69 69-es ingyenesen hívható zöldszámunkon lehet!

Általános információk

Személyre szabott daganatterápiás vizsgálatokA személyre szabott daganatterápiákhoz elsősorban a molekulárisan célzott biológiai kezelések tartoznak. A terápia során olyan a daganatsejtek növekedésére és osztódására ható gyógyszereket alkalmaznak, melyek célpontjait elromlott fehérjék képezik például a daganatsejtekben, vagy a daganatsejtek felszínén. A kóros fehérjék a daganatos sejtek egy, vagy több olyan mutálódott génjéről képződnek, amelyek aktívan részt vesznek a rosszindulatú tumorok kifejlődésében.

A célzott daganatterápiák alkalmazása előtt molekuláris genetikai vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy megtaláljuk a daganatban az elromlott géneket, mert ez jelenti azt, hogy eredményes lehet a választott hatóanyag. Vannak azonban olyan célzott gyógyszerek, amelyek éppen akkor nem hatásosak, ha egy adott génmutáció és arról átíródó elromlott fehérje jelen van a vizsgált tumorban. Bővebb információt a tumorgenetikai vizsgálatok oldalán találhat.

Minőségbiztosítás

A PentaCore Laboratóriumban kiemelten fontosnak és szükségesnek tartjuk azt, hogy a belső minőségbiztosítási rendszerünket rendszeresen és folyamatosan külső szakértő intézetekkel is validáltassuk. Büszkék vagyunk rá, hogy az egyik legszigorúbb, az európai patológiai laboratóriumoknak létrehozott vizsgálati rendszerben, melyet a müncheni Ludwig-Maximilians Egyetem (LMU) vezet, a PentaCore Laboratórium RAS-Expert Laboratórium minősítést ért el, melyet 2015. május hónapban kaptunk kézhez.

Ezt a külső minősébiztosítási rendszert kimondottan tumor szövettani blokkok KRAS és NRAS szekvencia meghatározására és patológiai értelmezésére hozták létre. A kettős vak rendszerű körvizsgálatban Európa vezető molekuláris patológiai laboratóriumainak, mint résztvevőknek tíz ismeretlen mintát kellett rövid idő alatt meghatározni és csak a legjobbak kapták meg a RAS-Expert laboratórium minősítést, mely alapján az általunk adott molekuláris szövettani eredményeket bárhol, széles körűen elfogadják, mind az onkológusok, mind a gyógyszergyárak egyaránt.A PentaCore Laboratórium RAS-Expert igazolása:

PentaCore RAS Expert Certificate