Hírek

Szakmai konferenciákon sikerrel vettünk részt

Nálunk a PentaCore Laboratóriumban a tudományos megmérettetés, a korrekt és pontos szakmai tájékoztatás és az információk továbbadása kiemelten fontos. Ezért kollégáink minden évben a legmagasabb szintű szakmai rendezvényeken mutatják be újdonságainkat illetve a szakma által elfogadott, kiemelt színvonalú szakfolyóiratokban mutatják be tudományos eredményeineket.

2017. májusában kollégáink a Liszabonban megtartott éves Európai Endokrinológiai Kongresszuson mutatták be és adták elő, elsősorban a pajzsmirigy tumorok genetikájával foglalkozó szakmai újdonságainkat. A sikeres szereplést köszönjük és várjuk a további híreket, amelyeket elsőkézből kapnak meg a vezető endokrinológus kollégáktól.

ECE2017konferencian

 

 

 

20 000. ügyfél a PentaCore Laborban!

Köszönjük ügyfeleinknek a töretlen bizalmat,

partnereinknek a szilárd együttműködést,

kollégáinknak az elkötelezett munkát!

 20000 paciens tortara 2017 04

Nagy örömmel jelentjük be, hogy 2017. áprilisában köszönthettük a PentaCore Laboratórium 20 000. ügyfelét, akinek egy kis meglepetéssel kedveskedtünk és a természetesen a vizsgálat árát is elengedtük. 

Köszönjük az elmúlt kilenc év minden kedves ügyfelének a bizalmat és mindazokat a pozitív visszajelzéseket, melyek megerősítenek bennünket abban, hogy továbbra is csak emberileg és szakmailag professzionális módon érdemes labordiagnosztikai szolgáltatást nyújtani.

 

 

Álláshirdetés - asszisztens kollégát keresünk!

 

Bővülő csapatunkba asszisztens kolléganőt keresünk.

A betöltendő pozíció feltételei: egészségügyi intézményben szerzett tapasztalat (nővér, asszisztens, ápoló, ambuláns betegellátás), vérvételi tapasztalat, önálló munkavégzés, problémamegoldás.

Akit keresünk az legyen kedves, szorgalmas és csapatjátékos. Heti 3 vagy 5 napos munkavégzés, akár a nyugdíj mellett is.

allasajanlat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, akkor várjuk rövid bemutatkozását az allas[kukac]pentacorelab.hu email címre „Egészségügyi asszisztens” tárgymegjelöléssel vagy keresse Dr. Kósa János laborvezetőt a 06-1-696-1296 telefonszámon.

BRCA NGS: Európai minőségigazolás megújítva!

Örömmel mondjuk, hogy hazánkban teljesen egyedülálló módon, 2017. áprilisában ismét megkaptuk az EMQN legmagasabb fokú minőségigazolását az újgenerációs szekvenálásról és az emlő- és petefészekrák BRCA genetikai diagnosztikai szolgáltatásunkról!

A PentaCore Laboratóriumban hiszünk abban, hogy megfelelő munkát csak a legmagasabb szintű szakmai tudás és technikai eszközök birtokában lehet és érdemes végezni. Azt is tudjuk, hogy folyamatainknak keretet a minőség iránti elkötelezettségünk ad. 

A minőségirányítás egyik legfontosabb eleme a minőségbiztosítás, ezen belül pedig a külső minőségértékelés (external quality assessment - EQA). Az Európai Molekuláris Vizsgálatok Minőségirányítási Hálózata (EMQN - European Molecular Quality Network) az UKAS által akkreditált nonprofit szervezet, melynek feladata, hogy a molekuláris genetikai vizsgálatok minőségét javítsa külső minőségértékelő vizsgálatok (EQA) és tanfolyamok szervezésével, valamint vizsgálati útmutatók publikálásával.

Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon a PentaCore Laboratórium az egyetlen olyan laboratórium, amely rendelkezik az EMQN szervezet újgenerációs szekvencia leolvasás (NGS, NextGen Seq) ÉS a BRCA 1 és 2 gének szekvenálására és ezen gének mutációinak interpretációjára vonatkozó kettős minőségi bizonyítványával, amely szerint ezekben a génekben a genetikai mutációk pontos azonosítása mellett a megtalált eltérések klinikai/orvosi értékelését is helyesen, az aktuális nemzetközi standardoknak megfelelően végezzük.

A BRCA 1 és 2 gének vizsgálata és az eltérések helyes interpretálása kifejezetten az öröklődő emlő- és petefészekrákok esetében játszik fontos szerepet. A kettős vak rendszerű minőségértékelő körvizsgálatban résztvevő molekuláris laboratóriumoknak több ismeretlen mintát kellett rövid idő alatt meghatározniuk. Ebben az egyébként európai laboratóriumoknak létrehozott BRCA vizsgálati rendszerben a földrészről idén 181 laboratórium vett részt. A szigorú kritériumok szerint történő pontozás alapján csak a legjobbak – köztük a PentaCore Laboratórium – érték el a megfelelő minősítést. A jelenlegi, NGS bizonyítványt 2017. április hónapban kaptunk kézhez. Az EMQN bizonyítvány az általunk kiadott, a dokumentumban megjelölt molekuláris genetikai eredményeink megbízhatóságát igazolja, amely eredményeket bárhol, széleskörűen elfogadják az onkológusok.

 EMQN BRCA and NGS certificate 2016

Sikeres a PentaCore Akadémia

 

Hatalmas sikerrel zárult az első, hagyományteremtőnek szánt szakmai fórumunk, a PentaCore Akadémia Budapest egyik legtrendibb éttermében, a Monk’s bistrot-ban.

PCL AKADEMIA 1 2

Az est témája a ’Genetika szerepe a prenatális szűrésben’ volt, fantasztikus szakmai előadást hallhattunk és az orvosi genetika aktuális újdonságairól, köztük is kiemelten a legújabb generációs és legpontosabb Panorama® nem invazív prenatális szűrőtesztről, amely egyedüliként képes megkülönböztetni az anyai és a magzati DNS-t. A tudományos rész után ínycsiklandó vacsorán vettünk részt.

PCL AKADEMIA 1 3


A PentaCore Akadémia következő, áprilisi alkalmán a nőgyógyászati praxisban kérdésként előforduló családi halmozódású betegségek szűrésének témájába fogjuk beleásni magunkat. Mindenkit szeretettel várunk április 24-én, hétfőn, a Monk’s Birstrot-ban!

 

A PentaCore Laboratórium már 10. éve elkötelezett híve a genetikának, kiemelten fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatok ápolását partnereinkkel és a magasszintű, naprakész tudást úgyszintén. A PentaCore Akadémiával, amellyel minden hónap utolsó hetében jelentkezünk, szeretnénk hagyományt teremteni, lehetőséget nyújtani partnereinknek, hogy a kórházak, klinikák falain kívül is bővítsék szakmai tudásukat és egy kellemes est keretein belül kollegiális kapcsolataikat is ápolhassák.

PCL AKADEMIA 1 1

Köszönjük a résztvételt! (Hamarosan indul a regisztráció a következő, április 24-i rendezvényünkre!)

Laboratóriumunk ünnepi, év végi nyitvatartása

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a PentaCore Laboratórium a Karácsonyi és Újévi időszakban a következő rendben tart nyitva:

2016. december 22-én, csütörtökön rendes munkarend szerint tartunk nyitva .

2016. december 23, pénteken csak 10 óráig fogadunk pácienseket (eredményküldés legkorábban 12.29).

2016. december 24-26 és 27-28. között is (kedd és szerda) zárva leszünk.

2016. december 29. csütörtökön rövidített módon, 8.40-12.20 óráig tartunk ügyeleti nyitvatartást

(Eredményküldés legkorábban 01.03. PCA3 mintavétel nem lesz ezen a napon!)

2016. december 30-án, pénteken zárva leszünk.

2017. január 2., hétfőtől a szokásos munkarendben leszünk nyitva.

Minden kedves volt és leendő Ügyfelünknek Kellemes Adventet és Karácsonyi Ünnepeket, valamint Sikerekben és Egészségben Gazdag Új Esztendőt kívánunk!

Karacsonyi kep

Álláshirdetés - termékmenedzser (már nem aktuális)

A PentaCore Laboratórium Magyarország vezető genetikai diagnosztikai szolgáltatója, amely széleskörű géndiagnosztikai eljárásokat fejleszt és alkalmaz hazánkban.


Csapatunkba új munkatársat keresünk, aki géndiagnosztikai szolgáltatásaink új termékmenedzsere lenne! Tapasztalat nem feltétlenül szükséges, de motiváltság, csapatjátékosság igen.


A leendő kollégánk feladatai:
- állami és magán orvosi centrumokkal való kapcsolatépítés, napi szakmai kapcsolattartás
- részvétel marketing anyagok előkészítésében


Elvárásaink:
- élettudományokból szerzett főiskolai vagy egyetemi végzettség (orvos, biológus, gyógyszerész…)
- kreativitás, jó kapcsolatteremtő és problémamegoldó képesség
- MS Office felhasználószintű jártasság,
- szóbeli és írásbeli tárgyalóképes angol nyelvtudás
- „B” kategóriájú jogosítvány.


Amit kínálunk:
- önálló, felelősségteljes munka
- fejlődési lehetőség
- szakmai tréning
- kellemes munkahelyi légkör,
- fiatal, dinamikus csapat igényes munkakörnyezet
- alapfizetés és bónusz+telefon+ gépkocsi
- kötetlen munkaidő


Előnyt jelent egészségügyi területen (kiemelten nőgyógyászat/onkológia) való jártasság / orvoslátogatói tapasztalat / molekuláris biológiai szaktudás / PhD / orvos vagy gyógyszerész végzettség.


Amennyiben felkeltettük érdeklődését, akkor várjuk magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajzát és motivációs levelét az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre „Termékmenedzser (géndiagnosztika)” tárgymegjelöléssel.