BREASTON

BREASTON™-BRCA, BREASTON™-Extended

Családi halmozódású, örökletes emlő- és petefészekrák vizsgálat

A BREASTON-BRCA tesztet (teljes BRCA1/2 gének leolvasása) 2013. novembertől 149.000 Ft kedvezményes áron kínáljuk! Nem csak az 5 gyakoribb mutációt vizsgáljuk meg, hanem mind a 60.000 helyet "leolvassuk" a génekben! BREASTON csak a PentaCore Laborban!

BREASTONTM-FOCUS - a BRCA1 és BRCA2 génekben a hazai popluációban gyakrabban előforduló öt genetikai eltérés kimutatása.

BREASTONTM-BRCA - a BRCA1 és BRCA2 gének TELJES bázissorrendjének meghatározása

BREASTONTM-EXTENDED - a BRCA1 és BRCA2 gének mellett további 13, az emlőrák kialakulásában szerepet játszó gén  TELJES bázissorrendjánek meghatározása

Magyarországon a PentaCore Laboratórium az egyetlen olyan vizsgálóhely, amely rendelkezik az legmagasabb szintű európai molekuláris vizsgálatok minőségirányítási rendszerének (EMQN) BRCA 1 és 2 gének szekvenálási és interpretálási igazolásával! Ezt a minősítést csak a legjobbak kapták meg, mely alapján az általunk adott molekuláris genetikai eredményeket bárhol, széleskörűen elfogadják, mind az onkológusok, mind a gyógyszergyárak egyaránt.

20150831 EMQN logo

Hazánkban a vezető halálozási okok között szerepel az emlő rosszindulatú daganata, évente 7500 új megbetegedést és 2800 beteg halálát okozva, minden 8. nőt érintve élete során. A korszerű terápiás eljárások folyamatosan javítanak a betegek életkilátásain, azonban a megelőzés és a korai felismerés jelentőségét nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Egy előrehaladottabb stádiumban lévő emlő- vagy petefészekrák drámaian rosszabb esélyeket jelent, szemben egy hamar felismert elváltozással.

A megelőzésben különösen fontos azoknak a személyeknek az azonosítása, akik bár önmaguk nem betegek, de a családjukban többször is előfordult már rosszindulatú emlő- vagy petefészekrák, mivel ők maguk is hordozhatják a megbetegedést okozó örökletes tényezőket. Az összes felismert emlőrákos megbetegedés 20-30%-ának hátterében állhat ilyen öröklött genetikai elváltozás (mutáció). Ezek többségének hátterében nagy áthatolóképességű mutációk állnak, elsősorban a BRCA1 és BRCA2 génhez kapcsolhatóan. Ilyen génmutáció előfordulásakor az emlő- és petefészekrák kialakulásának esélye szignifikánsan nagyobb, 70 éves korig megközelítőleg 80%. Az azonosított genetikai háttérrel rendelkező emlőrákos megbetegedésnek más a javasolt terápiás kezelése, mint az egyénileg, sporadikusan előforduló formájának, így ebből az okból kifolyólag is kiemelten fontos ismerni a betegség feltételezett genetikai hátterét.

Megjegyezzük, hogy amennyiben az emlőrák hátterében genetikai ok húzódik meg, akkor a család férfitagjai is ki vannak téve az örökletes emlőrák veszélyének!

Amennyiben a családi kórtörténet alapján felmerül az örökletes rákszindróma lehetősége, de a BRCA1 és BRCA2 gének gyakori mutációit (BREASTONTM-FOCUS) vagy a BRCA1 és BRCA2 gének teljes bázisorrendjét vizsgálva (BREASTONTM-BRCA) nem volt kimutatható elváltozás, akkor a PentaCore Laboratóriumban lehetőség van további, nagy és közepes áthatolóképességű mutációk keresésére az alábbi, szakirodalmi adatok alapján alátámasztott, génekben: ATM, BARD1, BRIP1, CDH1, CHEK2, DIRAS3, ERBB2, NBN, PALB2, RAD50, RAD51, STK11, TP53, KRAS (BREASTONTM-EXTENDED).

 

A webbeteg.hu oldalon megjelent cikk kollégánktól: "Milyen szerepet játszik az öröklött hajlam az emlőrák kialakulásában?".

Egyik legismertebb példaként bemutatnánk, hogy a BRCA1 génben felismert genetikai eltérése alapján kimutatott fokozott emlő- és petefészekrák kockázata miatt amputáltatta Angelina Jolie melleit 2013. februárjában. Kiemelnénk, hogy nem a radikális műtét támogatása a célunk, hanem az, hogy a genetikai hátterünk ismetében gondoskodhatunk magunkról és családunkról. 


Fontos kiemelni, hogy a vizsgálat nem a gének egy-egy kis részén, korábban már azonosított mutációkat hordozó részén történik, hanem a gének teljes kódoló szakaszát vetjük alá a vizsgálatnak!

Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !

  • Breaston FocusÁr: Ft
  • Breaston BRCAÁr: Ft
  • Breaston ExtendedÁr: Ft
 
Vissza a vizsgálatokhoz